Ons verhaal…

In juni’15 zagen we alpaca’s voor het eerst van dichtbij en direct sloeg de vonk al over. Na wat opzoekingswerk kwamen we al zeer vlug in contact met Alpaca Flanders en na een eerste bezoek aan deze fokkerij waren we 100% overtuigd ” we willen ook onze eigen alpaca’s kweken”.

Weiden werden klaargemaakt en de eerste echte schuilhokken werden opgebouwd. In oktober was het dan eindelijk zover, Cyra en Morena kwamen bij ons in de weide. Al vanaf dag 1 leerden we elke dag bij over de verzorging van de alpaca’s en hoe we met hen moesten omgaan. Na vele uren geduld en oefenen konden we met hen op stap. In ’17 was het zover, onze eerste 2 crya’s (veulens) werden bij ons geboren. Gedurende de volgende jaren bleven we investeren in nieuwe dieren en bouwden we stallen bij om onze kudde te kunnen huisvesten.

Iedere alpaca wordt bij ons, vanaf ze er klaar voor zijn, halstermak gemaakt en trainen we hen dagelijks om te wandelen. Onze kennis en het kunnen omgaan met alpaca’s willen we met iedereen kunnen delen. In 2021 gingen we van start met onze begeleide wandelingen. Met respect voor de dieren kan je met hen op stap.

Plannen hadden we alvast voldoende: we wouden onze volledige werking met en rond alpaca’s op onze boerderij openstellen voor het publiek: een alpaca boerderij werd een feit op onze site in Zonnebeke. Kinderen kunnen er spelen en ouders genieten in onze bijhorende cafetaria en natuurlijk alles leren over alpaca’s en al wat er mee gepaard gaat. Onze dieren komen op de eerste plaats en daarom willen we iedereen duidelijk maken dat alpaca’s geen speelgoed zijn en er totaal niet van houden om geknuffeld te worden.

Heb je zin in een dag vol plezier en wil je iets bijleren over Alpaca’s ben je bij ons aan het juiste adres.

Hopelijk tot binnenkort,

Leen & Frederik Silke en Mathis

Maak kennis met onze prachtige familie aan Alpaca’s… Onze vrienden, onze sterren, onze familie.

CAYO

CELESTINO

CELIA

CERANO

CYRA

ISAURA

MAREN

MATZO

MAURA

MIRTHA

MYLO

AMELIA

AMIRA

CARA

CILOU

ABEL

IZAR

ZIGGY

WILLOW

JACK

BABETTE

CLEMENT

COCO

OSKAR

KARLOS

LOU

Onze Alpaca’s hebben natuurlijk ook een trotse meter of peter. Zie de knappe foto’s, de liefde voor de alpaca’s is groot…