Alpaca voeding

Ontdek en bestel onze Alpaca voeding… 

“We kozen heel bewust voor aparte voeders zodat de eiwitten, energie, mineralen en vitaminen afzonderlijk aangepast kunnen worden aan de individuele noden van de alpaca’s en lama’s. We gebruiken alleen de beste ingrediënten zodat je de dieren topfit kan houden met dit compleet gamma alpacavoeding!”

Alpacavoer, ontwikkeld vanuit de praktijk 

In 2008 vond alpacadierenarts Thijs Flahou nergens de gepaste voeding voor zijn alpaca’s. Hij wou immers het natuurlijke dieet van de Zuid-Amerikaanse dieren in Europa nabootsen én inspelen op hun individuele noden. Die drijfveer was het startschot voor Alpamin! 

Bij Alpamin geloven ze niet in one-size-fits-all. Elke alpaca of lama is uniek, z’n voeding hoort dat ook te zijn. We splitsen ons gamma op in verschillende producten voor mineralen & vitaminen, eiwitten, energie en ruwvoer zodat je als fokker het voer volledig kan toespitsen op de noden van elk dier of elke diergroep. Een drachtige of lacterende merrie, hengst of groeiend veulen? Met ons gamma geef je elk van hen wat ze écht nodig hebben. Niets minder, maar zeker ook niets meer!

alpaca voeding
Alpamin en alprofos 20200807_154446-crop

Ontdek onze voeding voor uw Alpaca’s

alpamin-packaging-nl_2
Alpamin en alprofos 20200807_154446-crop

Alpamin: hoogwaardig mineralen- & vitaminesupplement

De natuurlijke habitat van alpaca’s en lama’s zijn de hoogvlaktes in Zuid-Amerika. Het is er zonnig, de vegetatie is er gevarieerd en de bodems zijn er rijk aan mineralen. Het klimaat en de omgeving zijn er heel anders dan op het Europese vasteland. Alpamin bestaat uit smakelijke korrels die elk dier kunnen bekoren!

Voor de productie van Alpamin worden enkel de beste ingrediënten en de meest moderne technologieën gebruikt. We combineren bijvoorbeeld verschillende vormen van eenzelfde mineraal waardoor de biologische opneembaarheid ervan sterk verhoogt.

Waarom is Alpamin een must? 

Alpamin is niet bedoeld om energie of eiwitten aan te leveren. Het is dus geen krachtvoer, wel een evenwichtig mineralen- en vitaminesupplement dat dieren in optimale gezondheid houdt. Mocht je dit supplement niet toedienen, leiden de tekorten tot gezondheidsproblemen op zowel korte als lange termijn.

Denk hierbij aan weke botten, vruchtbaarheidsproblemen, zwakke veulens, veulensterfte, huidproblemen en een algemeen verlaagde weerstand. Vergis je niet: dit supplement is nodig voor élke lama of alpaca, niet alleen voor veulens of drachtige en lacterende merries! Voor volwassen alpaca’s en lama’s volstaat een dagelijkse dosis Alpamin om nooit injecties met vitaminen of mineralen te hoeven krijgen.

Alprofos: eiwitrijk krachtvoer

Elke lama en iedere alpaca zijn verschillend, hun eiwitbehoefte is dat ook. Met Alprofos kun je de eiwitinname makkelijk aanpassen aan de noden van het moment. Die nood hangt af van uiteenlopende factoren zoals geslacht, leeftijd, groeistadium, dracht, melkgift, … maar ook van het seizoen en de kwaliteit van het gras dat het dier eet.

Het hoofdbestanddeel van Alprofos is luzerne, en dat is niet toevallig. Luzerne is een vezelrijk ruwvoer, in tegenstelling tot de zetmeelrijke graanproducten die vaak worden gebruikt. Gewone luzerne heeft een slechte calcium-fosforverhouding waardoor jonge dieren vertraagd groeien en zwakkere botten krijgen. In Alprofos corrigeerden we die verhouding zodat het veulen optimaal groeit en makkelijker geslachtsrijp wordt!

Alprofos en Alpamin? Een topcombo! 

Door diverse types alpacavoer te voorzien met elk een verschillende focus, kunnen we veel beter inspelen op de specifieke noden van elk dier of elke diergroep. Een drachtige of lacterende merrie en een afgespeend veulen hebben bijvoorbeeld veel meer eiwitten nodig dan een hengst of een ruin. De dosis Alprofos wordt opgedreven, terwijl het supplement Alpamin onveranderd blijft. Zo krijgen de dieren niet onnodig veel vitaminen en mineralen binnen en blijven ze in optimale conditie! De 2 korrels hebben dezelfde grootte en kunnen makkelijk door elkaar gemengd worden.

alprofos-packaging-nl_1_0
Alpamin en alprofos 20200807_154446-crop
fosfobeet-packaging-nl_ex_0

FosfoBeet: hoogenergetische bietenpulp verrijkt met fosfor

FosfoBeet bestaat uit bietenpulp, verrijkt met fosfor. Via onze unieke productiemethode voegen we fosfor toe aan de bietenpulp. Het resultaat is een hoogenergetisch ruwvoer met een optimale calcium-fosforverhouding. De eigenlijke energiebron van bietenpulp is de makkelijk verteerbare vezel pectine, die op een evenwichtige en makkelijke manier verteerd wordt door de maagbacteriën.

FosfoBeet bevat geen zetmeel en weinig suiker waardoor er geen risico is voor snelle fermentatie, verzuring en onevenwichten in de maagflora. Het is uiterst geschikt voor lacterende merries, groeiende veulens, … maar ook voor oudere of zieke dieren die extra energie nodig hebben. Door de van nature fosforarme bietenpulp te verrijken met fosfor zorgen we er bovendien voor dat botten van groeiende veulens zich goed ontwikkelen en dat de dieren makkelijker geslachtsrijp worden.

 
 
 

 

Bestellen / informatie

U wenst onze voeding te bestellen? U wenst graag extra info? Vul dan onderstaand formulier volledig in. We nemen spoedig contact met u op. Alvast dank voor uw interesse.  

Onze voeding kan u ook steeds afhalen te:
* Sint-maartensstraat 16c – 8640 Westvleteren
* Ieperstraat 199 – 8980 Zonnebeke