Alpaca voeding

Ontdek en bestel onze Alpaca voeding… 

We hebben bewust gekozen voor afzonderlijke voeders, zodat we eiwitten, energie, mineralen en vitaminen apart kunnen aanpassen aan de individuele behoeften van alpaca’s en lama’s. We begrijpen dat elk dier uniek is en specifieke voedingsvereisten heeft. Daarom hebben we ons gericht op het ontwikkelen van hoogwaardige voedingsproducten die voldoen aan deze specifieke behoeften.

Bij de samenstelling van onze alpacavoeding maken we uitsluitend gebruik van de beste ingrediënten. We streven ernaar om voedingsoplossingen van topkwaliteit te bieden, zodat je je dieren in optimale conditie kunt houden. Ons compleet gamma aan alpacavoeding is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat alle essentiële voedingsstoffen aanwezig zijn en in de juiste verhoudingen. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat je dieren alles krijgen wat ze nodig hebben voor een gezond en evenwichtig dieet.

Het gebruik van aparte voeders stelt je in staat om de voeding van je alpaca’s en lama’s nauwkeurig af te stemmen op hun individuele behoeften. Of het nu gaat om de groei en ontwikkeling van veulens, de behoeften van drachtige of lacterende merries, of de energievereisten van actieve dieren, ons assortiment biedt de flexibiliteit om aan al deze behoeften te voldoen.

Bij Alpamin staan we garant voor de kwaliteit en doeltreffendheid van onze alpacavoeding. We streven ernaar om fokkers en eigenaren te voorzien van een compleet gamma aan hoogwaardige voedingsproducten, zodat ze hun dieren in topconditie kunnen houden. Met Alpamin kun je vertrouwen op voedingsoplossingen die speciaal zijn ontwikkeld om aan de individuele behoeften van alpaca’s en lama’s te voldoen.

Alpacavoer, ontwikkeld vanuit de praktijk 

In 2008 ontdekte dierenarts Thijs Flahou, gespecialiseerd in alpaca’s, dat er nergens geschikt voedsel te vinden was voor zijn eigen alpaca’s. Hij had namelijk de ambitie om het natuurlijke dieet van Zuid-Amerikaanse dieren na te bootsen in Europa en tegelijkertijd in te spelen op hun individuele behoeften. Deze drijfveer vormde het startschot voor Alpamin!

Bij Alpamin geloven we niet in een one-size-fits-all benadering. Elke alpaca of lama is uniek, en daar hoort ook een unieke voeding bij. Ons assortiment is opgesplitst in verschillende producten voor mineralen en vitaminen, eiwitten, energie en ruwvoer. Hierdoor kunnen fokkers het voer volledig afstemmen op de specifieke behoeften van elk dier of diergroep. Of het nu gaat om een drachtige of zogende merrie, een hengst of een opgroeiend veulen, met ons assortiment kun je elk van hen precies geven wat ze echt nodig hebben. Niet meer, maar zeker ook niet minder!

Bij Alpamin streven we ernaar om hoogwaardige voedingsoplossingen te bieden die aansluiten bij de natuurlijke behoeften van alpaca’s en lama’s. We begrijpen dat elk dier zijn eigen unieke voedingsvereisten heeft, en daarom hebben we ons gamma zo samengesteld dat het aan deze individuele behoeften kan voldoen. Door het juiste evenwicht te vinden tussen mineralen, vitaminen, eiwitten, energie en ruwvoer, kunnen fokkers ervoor zorgen dat hun dieren de optimale voeding krijgen die ze nodig hebben voor een gezond en evenwichtig leven.

Bij Alpamin streven we ernaar om de partner te zijn van alpacafokkers en lama-eigenaren, en hen te voorzien van de juiste voedingsoplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van hun dieren. We geloven in maatwerk en leveren hoogwaardige producten waarmee fokkers hun dieren kunnen ondersteunen op een manier die het beste bij hen past.

alpaca voeding
Alpamin en alprofos 20200807_154446-crop

Ontdek onze voeding voor uw Alpaca’s

alpamin-packaging-nl_2
Alpamin en alprofos 20200807_154446-crop

Alpamin: hoogwaardig mineralen- & vitaminesupplement

De natuurlijke habitat van alpaca’s en lama’s zijn de hoogvlaktes in Zuid-Amerika. Het is er zonnig, de vegetatie is er gevarieerd en de bodems zijn er rijk aan mineralen. Het klimaat en de omgeving zijn er heel anders dan op het Europese vasteland. Alpamin bestaat uit smakelijke korrels die elk dier kunnen bekoren!

Voor de productie van Alpamin worden enkel de beste ingrediënten en de meest moderne technologieën gebruikt. We combineren bijvoorbeeld verschillende vormen van eenzelfde mineraal waardoor de biologische opneembaarheid ervan sterk verhoogt.

Waarom is Alpamin een must? 

Alpamin is niet bedoeld om energie of eiwitten aan te leveren. Het is dus geen krachtvoer, wel een evenwichtig mineralen- en vitaminesupplement dat dieren in optimale gezondheid houdt. Mocht je dit supplement niet toedienen, leiden de tekorten tot gezondheidsproblemen op zowel korte als lange termijn.

Denk hierbij aan weke botten, vruchtbaarheidsproblemen, zwakke veulens, veulensterfte, huidproblemen en een algemeen verlaagde weerstand. Vergis je niet: dit supplement is nodig voor élke lama of alpaca, niet alleen voor veulens of drachtige en lacterende merries! Voor volwassen alpaca’s en lama’s volstaat een dagelijkse dosis Alpamin om nooit injecties met vitaminen of mineralen te hoeven krijgen.

Alprofos: eiwitrijk krachtvoer

Elke lama en iedere alpaca zijn verschillend, hun eiwitbehoefte is dat ook. Met Alprofos kun je de eiwitinname makkelijk aanpassen aan de noden van het moment. Die nood hangt af van uiteenlopende factoren zoals geslacht, leeftijd, groeistadium, dracht, melkgift, … maar ook van het seizoen en de kwaliteit van het gras dat het dier eet.

Het hoofdbestanddeel van Alprofos is luzerne, en dat is niet toevallig. Luzerne is een vezelrijk ruwvoer, in tegenstelling tot de zetmeelrijke graanproducten die vaak worden gebruikt. Gewone luzerne heeft een slechte calcium-fosforverhouding waardoor jonge dieren vertraagd groeien en zwakkere botten krijgen. In Alprofos corrigeerden we die verhouding zodat het veulen optimaal groeit en makkelijker geslachtsrijp wordt!

Alprofos en Alpamin? Een topcombo! 

Door diverse types alpacavoer te voorzien met elk een verschillende focus, kunnen we veel beter inspelen op de specifieke noden van elk dier of elke diergroep. Een drachtige of lacterende merrie en een afgespeend veulen hebben bijvoorbeeld veel meer eiwitten nodig dan een hengst of een ruin. De dosis Alprofos wordt opgedreven, terwijl het supplement Alpamin onveranderd blijft. Zo krijgen de dieren niet onnodig veel vitaminen en mineralen binnen en blijven ze in optimale conditie! De 2 korrels hebben dezelfde grootte en kunnen makkelijk door elkaar gemengd worden.

alprofos-packaging-nl_1_0
Alpamin en alprofos 20200807_154446-crop
fosfobeet-packaging-nl_ex_0

FosfoBeet: hoogenergetische bietenpulp verrijkt met fosfor

FosfoBeet bestaat uit bietenpulp, verrijkt met fosfor. Via onze unieke productiemethode voegen we fosfor toe aan de bietenpulp. Het resultaat is een hoogenergetisch ruwvoer met een optimale calcium-fosforverhouding. De eigenlijke energiebron van bietenpulp is de makkelijk verteerbare vezel pectine, die op een evenwichtige en makkelijke manier verteerd wordt door de maagbacteriën.

FosfoBeet bevat geen zetmeel en weinig suiker waardoor er geen risico is voor snelle fermentatie, verzuring en onevenwichten in de maagflora. Het is uiterst geschikt voor lacterende merries, groeiende veulens, … maar ook voor oudere of zieke dieren die extra energie nodig hebben. Door de van nature fosforarme bietenpulp te verrijken met fosfor zorgen we er bovendien voor dat botten van groeiende veulens zich goed ontwikkelen en dat de dieren makkelijker geslachtsrijp worden.

 
 
 

 

Bestellen / informatie

U wenst onze voeding te bestellen? U wenst graag extra info? Vul dan onderstaand formulier volledig in. We nemen spoedig contact met u op. Alvast dank voor uw interesse.  

Onze voeding kan u ook steeds afhalen te:
* Sint-maartensstraat 16c – 8640 Westvleteren
* Ieperstraat 199 – 8980 Zonnebeke