Onze passie voor alpaca’s

Liefde op het eerste gezicht, een passie voor het leven…. 

Ons verhaal…

In juni’15 zagen we alpaca’s voor het eerst van dichtbij en direct sloeg de vonk al over. Na wat opzoekingswerk kwamen we al zeer vlug in contact met Alpaca Flanders en na een eerste bezoek aan deze fokkerij waren we 100% overtuigd ” we willen ook onze eigen alpaca’s kweken”.

Weiden werden klaargemaakt en de eerste echte schuilhokken werden opgebouwd. In oktober was het dan eindelijk zover, Cyra en Morena kwamen bij ons inwonen. Al vanaf dag 1 leerden we elke dag bij over de verzorging van de alpaca’s en hoe we met hen moesten omgaan. Na vele uren geduld en oefenen konden we met hen op stap. In ’17 was het zover, onze eerste 2 crya’s (veulens) werden bij ons geboren. Gedurende de volgende jaren bleven we investeren in nieuwe dieren en bouwden we stallen bij om onze kudde te kunnen huisvesten.

Iedere alpaca wordt bij ons, vanaf ze er klaar voor zijn, halstermak gemaakt en trainen we hen dagelijks om te wandelen. Onze kennis en het kunnen omgaan met alpaca’s willen we met iedereen kunnen delen. In 2021 gingen we van start met onze begeleide wandelingen. Met respect voor de dieren kan je met hen op stap.

Plannen hebben we alvast voldoende: we willen onze volledige werking met en rond alpaca’s op onze boerderij openstellen voor het publiek: een alpaca boerderij wordt een feit op onze site in Zonnebeke. Kinderen zullen er kunnen spelen en ouders genieten in onze bijhorende cafetaria en natuurlijk alles leren over alpaca’s en al wat er mee gepaard gaat. Onze dieren komen op de eerste plaats en daarom willen we iedereen duidelijk maken dat alpaca’s geen speelgoed zijn en er totaal niet van houden om geknuffeld te worden.

Hopelijk tot binnenkort,

Leen & Frederik Silke en Mathis